Jeśli nie szukasz mydła na prezent i nie przeszkadza ci, że będzie ono w postaci mniej lub bardziej krzywego kawałka, w dodatku pokrytego białym nalotem (zupełnie nieszkodliwym), to zapraszam po ścinki mydeł! To świeże mydło w dużo niższej cenie (100zł za 1kg)!  A skąd  biorą się  takie kawałki mydła? To dosyć grube plastry mydła, które pozostają po krojeniu bloku mydła na kostki. Przeciętnie plaster waży 400-500g, ale zdarzają się również 250-300 gramowe. Ze względu na brak czasu nie kroję plastrów na kostki, jedynie w razie potrzeby kroję je na pół, tylko po to, by zmieściły się w pudełku do wysyłki. Plastry/ścinki pakuję w papier i oklejam etykietą zawierającą szczegółowe informacje. Zapraszam:)

Władca Włosów/ścinki 480g

Władca Włosów/ścinki 480g
Władca Włosów/ścinki 480g

Najbardziej lubimy robić mydła z dodatkiem swojskich, rodzimych ziół, ale czasem korci człowieka, żeby spróbować czegoś bardziej egzotycznego. I stąd mydło Władca Włosów. Sporządziliśmy je z dodatkiem ziela  bhringraj (łac. Eclipta alba), stosowanego  w medycynie ajurwedyjskiej do pielęgnacji włosów. Jeśli chodzi o włosy, to eclipta może wszystko (tak przynajmniej podają źródła internetowe): wzmacnia cebulki włosowe, przyspiesza wzrost włosów, poprawia ich kondycję, zwalcza łupież, łagodzi stany zapalne i podrażnienia skóry głowy. My również spróbowaliśmy: rzeczywiście włosy po umyciu są puszyste i miękkie! i to bez płukania nalewką octową! Wygląda na to, że eclipta ma w sobie moc!

"Władcę" polecamy do włosów normalnych, mieszanych i suchych, zawiera sporo oleju kokosowego (50%), ale jednocześnie dużo oliwy, oleju rycynowego , ryżowego i jojoby, które mocno nawilżają, zmiękczają i odżywiają.

Skład:

zmydlony olej kokosowy, zmydlona oliwa, zmydlony olej rycynowy, zmydlony olej ryżowy, zmydlony olej jojoba, mleczko kokosowe, ekstrakt Eclipta alba, olejki eteryczne: lawendowy, cedrowy i cytrynowy

 Ingridients

 Saponified Coconut Oil (Sodium Cocoate), Saponified Olive Oil (Sodium Olivate), Saponified Castor Oil (Sodium Castorate),  Saponified Oryza sativa(rice bran) Oil (Sodium Ricebranate), Saponified Golden Jojoba Oil (Sodium Jojobate, Coconut Milk, , Eclipta Alba Extract,  Juniperus Virginiana Oil, Citrus Limonum Oil, Lavandula Angustifolia Flower Oil (Officinalis), *Limonene, *Citral, * Linalool, *Citronellol, *Geraniol, *- *występują naturalnie w olejkach eterycznych

Dostępność: brak towaru

Cena: 48,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Aktywny Węgiel bez zapachu/ŚCINKI 480g

Aktywny Węgiel bez zapachu/ŚCINKI 480g
Aktywny Węgiel bez zapachu/ŚCINKI 480g
Węgiel aktywny z bambusa to specjalny rodzaj węgla, który powstał w wyniku odpowiedniego procesu spalania łodyg bambusa. 
Bambus, który jest trawą, rośnie niezwykle szybko i po ścięciu łodygi odnawia się z korzenia. Jest uprawiany na specjalnych plantacjach, na których nie stosuje się żadnych środków chemicznych. 
Proces spalenia odbywa się w temperaturze powyżej 1000°C. Następnie węgiel jest rozdrabniany do postaci bardzo drobnego, czarnego proszku, który charakteryzuje się porowatością i dużą powierzchnią absorpcyjną, czyli zdolnością do pochłaniania toksyn i zanieczyszczeń. Dzięki tej zdolności jest świetnym składnikiem kosmetycznym stosowanym w produktach do pielęgnacji skóry, ciała i włosów, jak również w pastach do zębów, ma bowiem działanie wybielające szkliwo.Tak więc węgiel bambusowy:
*oczyszcza i zwęża pory skóry;
*wygładza i matuje skórę; 
*zmniejsza przetłuszczanie skóry i włosów;
*oczyszcza skórę głowy, redukuje łupież i podrażnienia;
*działa antybakteryjnie, przeciwtrądzikowo i deodoryzująco; 
*działa łagodząco i gojąco na drobne rany, podrażnienia, ukąszenia owadów i swędzące wysypki;
*wybiela zęby.
Jest to składnik szczególnie polecany w pielęgnacji cery tłustej, zanieczyszczonej i trądzikowej. Mydło z dodatkiem aktywnego węgla doskonale się pieni, oczyszcza ale i natłuszcza skórę (oliwa i olej ze słodkich migdałów)
źródło: zasoby internetowe

 

Skład: zmydlony olej kokosowy, zmydlona oliwa z oliwek, woda destylowana, zmydlony olej ze słodkich migdałów, aktywny węgiel bambusowy

Ingredients (INCI): Saponified Coconut Oil (Sodium Cocoate), Saponified Olive Oil (Sodium Olivate), Aqua, Saponified Sweet Almond Oil (Sodium Almondate), Activated Charcoal

Dostępność: brak towaru

Cena: 48,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl